«NOTES»

«…distanciar-se de les fórmules edulcorades dels reportatges televisius i situar-se a anys llum dels espectacles exhibicionistes sobre immigrants…»

«…amb la intenció de recuperar la força que pot tenir la paraula. I, curiosament, aquesta força ha emergit a partir de l’acció d’escolta que efectua la càmera. Sí, una càmera que escolta…» 

«…per recollir un testimoni, la veu d’un estranger que assenyala algunes esquerdes en els fonaments de la nostra civilització, que dóna una patada als collons de la nostra consciència de tribu…»

«…interpel·lació, exhortació i confessió són algunes de les accions que s’arriben a copsar durant les converses d’El pes de la palla…»

«…una pel·lícula formalment sòbria i, a la vegada, neta i elegant, que llença una mirada perplexa i descarnada sobre els occidentals…»

«…el que Diallo ens diu ens toca perquè ens està recordant alguna cosa, potser un sentit comú que hem oblidat i que ens fa homes entre els homes…»

«…un crit d’alarma amb factura artística…»

«…pensar que ells tenen alguna cosa a dir-nos; no pas perquè saben més que nosaltres, sinó perquè no comparteixen els mateixos codis. El contacte amb ells pot ajudar-nos a desvelar els nostres propis codis. Fan de mirall…»

«…mirar de transmetre durant el procés de muntatge la vivacitat i l’espontaneïtat de les converses mantigudes amb Diallo…»

«…rodar en un ambient clandestí. Les paraules de Diallo emergeixen des del subsòl, des d’unes catacumbes, des de les entranyes mateixes d’una ciutat occidental…»

«…si buscaven autoritat en la paraula, amb Diallo van ben servits…»